Michael  Smith

(odc.063) krakersy z cheddarem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.63)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

(odc.063) krakersy z cheddarem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

260 g mąki

1 łyżka proszku do pieczenia

½ łyżeczki soli

1 szklanka startego sera cheddaer

340 ml gęstej śmietanki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 230 stopni C. W średniej wielkości misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodać cheddar i wymieszać. Wlać śmietankę i wymieszać tylko tyle, aby składniki się połączyły. Zagnieść ciasto. Rozwałkować na okrągły placek gruby na ok. 2 cm i pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze, pieć 12-15 minut, aż będą rumiane z wierzchu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.