Michael  Smith

(odc.062) torcik pavlova z dżemem pomarańczowym i pomarańczową bitą śmietaną


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.62)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia australijska

(odc.062) torcik pavlova z dżemem pomarańczowym i pomarańczową bitą śmietaną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Torcik Pavlova

6 białek jaj

półtorej szklanki curku

1 łyżka białego octu

1 łyżka skrobi kukurydzianej



Krem

½ szklanki gęstej śmietanki

2 łyżki Grand Marnier

¼ szklanki dżemu pomarańczowego



Przygotowanie

Rozgrzać piekarnik do 135 stopni C. Blachę przykryć papierem do pieczenia. Ubijać białka. Stopniowo dodawać cukier, po pół szklanki naraz, ubić na sztywno. Dodać ocet i skrobię kukurydzianą. Wyłożyć ubitą pianę na przykrytą papierem blachę, uformować duży równy krążek. Piec przez godzinę, aż beza będzie chrupka na zewnątrz, a miękka i ciągnąca w środku. Równo rozsmarować dżem na wierzchu. Ubić śmietankę z Grand Marnier i rozsmarować na warstwie dżemu.



© Michael Smith

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowe ciasteczka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki keks morelowo-orzechowy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Babeczki kakaowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.1) II seria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Sernik czekoladowy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Tort czekoladowy
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Rajska szarlotka naleśnikowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.