Michael  Smith

(odc.062) filet mignon w serze pleśniowym


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.62)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.062) filet mignon w serze pleśniowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kawałki steku mignon

po 170 g każdy

sól i pieprz

oliwa z oliwek

225 g sera pleśniowego

2 kromki pełnoziarnistego chleba

pokrojone w kostkę

60 g masła

2 gałązki świeżego rozmarynu

świeżo zmielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Na średnim ogniu rozgrzać dużą patelnię. Oprószyć mięso solą i pieprzem, natrzeć oliwą. Włożyć na gorącą patelnię i zrumienić (1 minutę z każdej strony). Ułożyć mięso na ruszcie, pod którym należy umieścić blachę. Odstawić patelnię. Zmiksować ser, chleb, masło, rozmaryn i pieprz na gładką masę. Posmarować masą wierzch mięsa. Piec ok. 8-10 minut, aż mięso będzie średnio wypieczone. Mięso i panierkę z sera można przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce, upiec tuż przed podaniem (wtedy piec trochę dłużej).

powrót

Podobne przepisy

Indyk pieczony
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Dania z indyka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kofty wołowo-indycze z zimnym dipem z melona
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kurczak w ziołach
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Polędwiczki wieprzowe a la Wellington
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Bulgogi
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koreańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.