Jamie  Oliver

(odc.06)sałatka z rzodkiewki i kopru włoskiego

Jamie Oliver
Przepis z programu Nagi szef (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

(odc.06)sałatka z rzodkiewki i kopru włoskiego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


rzodkiew
koper włoski
oliwa z oliwek
sok z cytryny

Przygotowanie:

Proporcje składników w tej sałatce są całkowicie dowolne, należy pamiętać tylko o jednym, że na 2 części kopru włoskiego przypada jedna część rzodkiewki. Wybieraj twarde rzodkiewki, lepsze są te podłużne. Jeśli chodzi o koper włoski to wyróżniamy dwie odmiany jedną o wydłużonej i cieńszej bulwie i drugą bardziej okrągłą i grubą. Do tej sałatki bardziej nadaje się ta druga - jest mniej łykowata i ma więcej zielonych liści, które można wykorzystać do przybrania sałatki.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.