Michael  Smith

(odc.057) grillowane szparagi z pietruszkowym pesto


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

(odc.057) grillowane szparagi z pietruszkowym pesto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duży pęczek natki pietruszki o płaskich liściach

1 szklanka tartego parmezanu

1 szklanka sparzonych

obranych i pokrojonych migdałów

½ szklanki oliwy

sól morska

1 paczka świeżych zielonych szparagów

oliwa

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Zmieszaj w blenderze liście natki, parmezan i migdały z oliwą. Dopraw solą i dolej tyle oliwy, żeby pesto miało luźną konsystencję. Przechowuj pesto w zakręconym słoiku do 3 tygodni.
Rozgrzej grill. Odetnij stwardniałe końcówki szparagów u nasady i wymieszaj łodygi z oliwą, solą i pieprzem. Rozłóż szparagi na gorącym grillu i obracaj w miarę pieczenia. Gdy zmiękną, przełóż je na półmisek. Podawaj szparagi z pietruszkowym pesto.

powrót

Podobne przepisy

Gołąbki z podbiału
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Gołąbki
Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Smażony ser halloumi z sosem winegret z limetką i kaparami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo
Szakszuka z chipsami ze słoweńskiej kiełbasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Kaszanka z przegrzebkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.