Sycylijska sałatka z pomarańczy, oliwek, czerwonej cebuli i mięty

Sycylijska sałatka z pomarańczy, oliwek, czerwonej cebuli i mięty
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.55)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 6 dużych pomarańczy
  • 1 szklanka drylowanych zielonych oliwek
  • pokrojonych na plasterki
  • 3 łyżki kaparów
  • 1 czerwona cebula
  • pokrojona na cienkie plasterki
  • 1 duży pęczek mięty
  • cienko pokrojonej
  • 60 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pomarańcze obrać ze skórki i pokroić na centymetrowe kawałki. Włożyć do dużej miski. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA