Bananowe rożki

Bananowe rożki
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.55)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 kg francuskiego mrożonego ciasta
  • rozmrożonego i pokrojonego na 4 kawałki
  • 1 banan
  • obrany i pokrojony w kostkę
  • ½ szklanki dżemu
  • 1 łyżka zmielonej gałki muszkatołowej
  • ¼ szklanki wiórków kokosowych
  • 2 ubite jaja
  • 2 łyżki grubego cukru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Wyłożyć ciasto na płaską powierzchnię, pokroić na 4 kwadraty. W małej misce rozgnieść banan z dżemem, gałką muszkatołową i wiórkami kokosowymi. Na każdy kwadrat ciasta nałożyć sporą porcję nadzienia. Posmarować brzegi ciasta roztrzepanym jajkiem, skleić po przekątnej formując trójkąty, lub prostokąty. Docisnąć brzegi widelcem, żeby się nie rozkleiły. Posmarować z wierzchu jajkiem i posypać grubym cukrem. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i piec, aż będą rumiane, ok. 12 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA