Michael  Smith

(odc.053) nadzienie pełnoziarniste


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.053) nadzienie pełnoziarniste
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki oliwy z oliwek

1 cebula

posiekana

1 marchewka

pokrojona na kawałki

4 ząbki czosnku

½ szklanki białego wina

1 szklanka rodzynek

1 szklanka suszonych moreli

posiekanych

1 łyżka nasion kopru włoskiego

1 szklanka nasion pszenicy

8 szklanek bulionu z kurczaka

2 szklanki mrożonych żurawin

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Postaw średni rondel na średnim ogniu. Dodaj oliwę, rozgrzej, a następnie dodaj cebulę, marchewkę i czosnek. Podsmaż, aż zmiękną i nabiorą koloru. Dodaj wino, rodzynki, morele i nasiona kopru włoskiego. Gotuj, aż cały płyn zostanie wchłonięty. Dodaj ziarna pszenicy, żurawinę, bulion, sól i pieprz, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu, aż cały płyn zostanie wchłonięty, a pszenica będzie miękka. Dopraw do smaku i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Croque Monsieur
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jogurt grecki - domowy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Polenta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Parowane tofu z grzybami shiitake
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Purée marchewkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.