Pita wege

Pita wege
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.50)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

  • 1 szklanka świeżego ziarna kukurydzy
  • 1 szklanka ciecierzycy z puszki
  • 2 dymki
  • drobno posiekane
  • ¼ szklanki kiełków sojowych
  • 2 łyżki oliwy
  • otarta skórka i sok z 1 cytryny
  • 2 chlebki pita
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj w misce kukurydzę, ciecierzycę, dymkę, kiełki, oliwę, skórkę i sok z cytryny. Dopraw do smaku. Nałóż sałatkę do chlebków pita i zwiń.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA