Curtis Stone

(odc.05) pomidorowe consomme z kulkami z arbuza i ogórka


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.05) pomidorowe consomme z kulkami z arbuza i ogórka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 podłużnych pomidorów

pokrojonych w kostkę

2 duże mięsiste pomidory

pokrojone w kostkę

1 ogórek

obrany

bez pestek

pokrojony w kostkę

garść szczypiorku

bazylii

trybulki i koperku

 

 

Przygotowanie:


Wrzuć pokrojone pomidory, ogórek i zioła do blendera i zmiksuj na puree. Za pomocą drewnianej łyżki przetrzyj puree przez muślin umieszczony na sitku do dużej miski. Odstaw do lodówki na 2-3 godziny aby się schłodziło. Z ogórka i arbuza specjalną łyżeczką wytnij ładne kulki. Włóż po kilka kulek do salaterek i dołóż małe gałązki ziół. Wlej chochelką pomidorowe consommé i skrop oliwą z oliwek.

powrót

Podobne przepisy

Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Puree marchewkowe na słodko
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Smażony ser halloumi z sosem winegret z limetką i kaparami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kołacz z bundzem i grillowanymi warzywami
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.