Curtis Stone

(odc.05) pomidorowe consomme z kulkami z arbuza i ogórka


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.05) pomidorowe consomme z kulkami z arbuza i ogórka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

12 podłużnych pomidorów

pokrojonych w kostkę

2 duże mięsiste pomidory

pokrojone w kostkę

1 ogórek

obrany

bez pestek

pokrojony w kostkę

garść szczypiorku

bazylii

trybulki i koperku

 

 

Przygotowanie:


Wrzuć pokrojone pomidory, ogórek i zioła do blendera i zmiksuj na puree. Za pomocą drewnianej łyżki przetrzyj puree przez muślin umieszczony na sitku do dużej miski. Odstaw do lodówki na 2-3 godziny aby się schłodziło. Z ogórka i arbuza specjalną łyżeczką wytnij ładne kulki. Włóż po kilka kulek do salaterek i dołóż małe gałązki ziół. Wlej chochelką pomidorowe consommé i skrop oliwą z oliwek.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z tuńczyka w oliwie bazyliowej
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.01) melon z prosciutto
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Maślana kapusta włoska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlety ziołowe z warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.