Sophie Grigson

(odc.05)frittatta alla trippa


Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

(odc.05)frittatta alla trippa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 jajek

łyżka parmezanu (niekoniecznie)

łyżka posiekanej natki

sól

pieprz

oliwa do smażenia

czosnek

pomidory

łyżka przecieru pomidorowego

 

 

Przygotowanie:


Roztrzepać jaja z parmezanem i natką, przyprawić pieprzem i solą do smaku.
Rozgrzać kilka łyżek oliwy na patelni. Wlać jajka. Frittattę smażyć najpierw z jednej strony, a następnie przewrócić i smażyć z drugiej. Frittatta ma być płaska, dobrze wysmażona, z przyrumienioną skórką
Frittattę zwinąć w rulonik i pokroić na paski. Rozłożyć paski na talerzu i polać sosem.

powrót

Podobne przepisy

Gołka ze szpinakiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Opiekana dynia
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Zapiekanka z podagrycznika
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Bigos
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.