Sophie Grigson

(odc.05) fagioli all uceletto


Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.05)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

(odc.05) fagioli all uceletto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ugotowana

biała

drobna fasola

passata di pomodoro — rzadki przecier pomidorowy

np: w kartoniku

łyżka koncentratu pomidorowego

sól

pieprz do smaku

oliwa

łyżeczka cukru

świeża szałwia

kilka ząbków czosnku

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie podsmażyć pokrojony czosnek, dodać kilka listków szałwii. Wlać przecier pomidorowy, dodać koncentrat. Dodać sól i pieprz oraz odrobinę cukru. Gotować kilka minut na średnim ogniu, następnie dodać fasolę i gotować na małym ogniu przez 20 minut, aż sos zgęstnieje.

powrót

Podobne przepisy

Bruschetta z mozzarellą, fenkułem i cukinią
Sophie Dahl
Przepis z programu Apetyczna panna Dahl (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chipsy z topinambura
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.