Michael  Smith

(odc.049) maki z wędzonego łososia


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia japońska

(odc.049) maki z wędzonego łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka ciecierzycy z puszki

1 łyżka musztardy diżońskiej

1 łyżeczka oleju sezamowego

2-3 krople sosu chili

1 łyżka sosu sojowego

3 łyżki posiekanych liści kolendry

16 plastrów wędzonego łososia

4 arkusze alg nori

 

 

Przygotowanie:


Ugnieć widelcem ciecierzycę i starannie wymieszaj z musztardą, olejem sezamowym, sosem chili, sosem sojowym i kolendrą. Rozłóż na blacie kawałek plastikowej folii. Ułóż na niej arkusz nori. Bliższą sobie połowę przykryj 4 plastrami łososia tak, żeby na siebie zachodziły. Wzdłuż najbliższego sobie boku nori rozłóż kilka łyżek ciecierzycy i zwiń ciasno jak sushi, pomagając sobie plastikową folią. Pokrój rulonik na kawałki szerokości 2 cm.

powrót

Podobne przepisy

Faszerowane sardele po rybacku z puree z cukinii
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gotowany pstrąg
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.