Ryżowe naleśniczki z sałatką tuńczykową

Ryżowe naleśniczki z sałatką tuńczykową
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.48)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska

Składniki:

  • 4 arkusze papieru ryżowego
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • odsączonego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka ziarnistej musztardy
  • sok z ½ cytryny
  • 1dymka
  • drobno pokrojona
  • ¼ szklanki liści kolendry
  • 1 konserwowy ogórek
  • przekrojony wzdłuż na ćwiartki
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wlej do płaskiego naczynia nieco wody. Namocz papier ryżowy przez 2 min, aż zmiękną i będą przejrzyste. Ułóż je na czystej ściereczce i delikatnie osusz. Wymieszaj tuńczyka z musztardą, oliwą, sokiem z cytryny, dymką, kolendrą, solą i pieprzem. Ułóż pierwszy arkusz papieru ryżowego na blacie, a na nim ćwiartkę ogórka wzdłuż najbliższego brzegu. Nałóż ¼ sałatki tuńczykowej i zwiń papier ryżowy najciaśniej jak się da – tak jak krokiety. Powtórz powyższe czynności, aż 4 naleśniczki będą gotowe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA