Michael  Smith

(odc.048) ryżowe naleśniczki z sałatką tuńczykową


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia chińska

(odc.048) ryżowe naleśniczki z sałatką tuńczykową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 arkusze papieru ryżowego

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

odsączonego

1 łyżka oliwy

1 łyżka ziarnistej musztardy

sok z ½ cytryny

1dymka

drobno pokrojona

¼ szklanki liści kolendry

1 konserwowy ogórek

przekrojony wzdłuż na ćwiartki

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Wlej do płaskiego naczynia nieco wody. Namocz papier ryżowy przez 2 min, aż zmiękną i będą przejrzyste. Ułóż je na czystej ściereczce i delikatnie osusz. Wymieszaj tuńczyka z musztardą, oliwą, sokiem z cytryny, dymką, kolendrą, solą i pieprzem. Ułóż pierwszy arkusz papieru ryżowego na blacie, a na nim ćwiartkę ogórka wzdłuż najbliższego brzegu. Nałóż ¼ sałatki tuńczykowej i zwiń papier ryżowy najciaśniej jak się da – tak jak krokiety. Powtórz powyższe czynności, aż 4 naleśniczki będą gotowe.

powrót

Podobne przepisy

Karp a la Pomian
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa rybna z owocami morza
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Dania na karnawał i imprezę
Sardynki nadziewane z kuskusem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Dorsz marynowany
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 5
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kotleciki rybne po tajsku
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.