Michael  Smith

(odc.048) pomidorki pod kruszonką


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

(odc.048) pomidorki pod kruszonką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg pomidorków koktajlowych

1 czerwona cebula

posiekana

6 ząbków czosnku

pokrojonych na plasterki

3 łyżki oliwy z oliwek

½ bochenka pełnoziarnistego chleba

¼ szklanki tartego parmezanu

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Wymieszaj pomidorki z cebulą i plasterkami czosnku oraz oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż wszystko do kwadratowego naczynia do zapiekania o boku 20 cm. Podziel chleb na kawałki rozmiaru kęsa i rozłóż na pomidorkach. Posyp wszystko parmezanem i zapiekaj 30 min. Luźno okryj zapiekankę folią aluminiową i piecz przez kolejne 15 min.

powrót

Podobne przepisy

Tapasy prowansalskie
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Słone rogaliki drożdżowe z owczym twarogiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rożki z łososiem i szpinakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.