Pomidorki pod kruszonką

Pomidorki pod kruszonką
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.48)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

  • 1 kg pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • posiekana
  • 6 ząbków czosnku
  • pokrojonych na plasterki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ bochenka pełnoziarnistego chleba
  • ¼ szklanki tartego parmezanu
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Wymieszaj pomidorki z cebulą i plasterkami czosnku oraz oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż wszystko do kwadratowego naczynia do zapiekania o boku 20 cm. Podziel chleb na kawałki rozmiaru kęsa i rozłóż na pomidorkach. Posyp wszystko parmezanem i zapiekaj 30 min. Luźno okryj zapiekankę folią aluminiową i piecz przez kolejne 15 min.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA