Michael  Smith

(odc.048) paczuszki z halibuta i warzyw


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

(odc.048) paczuszki z halibuta i warzyw
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 kawałki filetu z halibuta po 170 g

1 marchewka

1 czerwona papryka

1 szklanka młodego niełuskanego zielonego groszku

skórka i sok z 1 cytryny

sól i pieprz

1 łyżka oliwy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Pokrój marchewkę, paprykę i groszek w słupki. Wymieszaj w misce ze skórką z cytryny, oliwą, solą i pieprzem. Złóż na pół 4 kwadratowe arkusze papieru do pieczenia o boku 40 cm i wytnij z nich duże serca. Rozłóż je na blacie i ułóż na każdym trochę warzyw wzdłuż zgięcia. Na wierzchu ułóż po kawałku halibuta, oprósz solą i pieprzem oraz pokrop sokiem z cytryny. Złóż papier na pół i ściśle zawiń brzegi paczuszki. Zakręć mocno końcówkę papieru i załóż pod spód. Ułóż paczuszki na blasze i piecz 15 min.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.