Lekka pasta łososiowa w miseczkach z tortilli

Lekka pasta łososiowa w miseczkach z tortilli
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.47)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • ½ szklanki gładkiego twarożku
  • 500 g wędzonego łososia
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sok z 1 cytryny
  • świeżo mielony pieprz
  • kawałki koperkowych gałązek do przybrania
  • 6 miękkich tortilli
  • 3 łyżki oliwy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmieszaj składniki pasty łososiowej w malakserze. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Wytnij z tortilli kółka o średnicy 7 cm, posmaruj je oliwą za pomocą pędzla, włóż do foremek do mufinek i piecz przez 10-15 min, aż będą chrupkie. Odstaw do ostygnięcia. Napełnij foliową torebkę pastą łososiową, odetnij rożek i nałóż pastę do miseczek. Ozdobione koperkowymi gałązkami porcje ustaw na półmisku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA