Michael  Smith

(odc.047) lekka pasta łososiowa w miseczkach z tortilli


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

(odc.047) lekka pasta łososiowa w miseczkach z tortilli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ szklanki gładkiego twarożku

500 g wędzonego łososia

1 łyżka posiekanego koperku

sok z 1 cytryny

świeżo mielony pieprz

kawałki koperkowych gałązek do przybrania

6 miękkich tortilli

3 łyżki oliwy

 

 

Przygotowanie:


Zmieszaj składniki pasty łososiowej w malakserze. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Wytnij z tortilli kółka o średnicy 7 cm, posmaruj je oliwą za pomocą pędzla, włóż do foremek do mufinek i piecz przez 10-15 min, aż będą chrupkie. Odstaw do ostygnięcia. Napełnij foliową torebkę pastą łososiową, odetnij rożek i nałóż pastę do miseczek. Ozdobione koperkowymi gałązkami porcje ustaw na półmisku.

powrót

Podobne przepisy

Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krem z marchewki z czarnuszką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Dip z bakłażana
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.