Michael  Smith

(odc.047) lekka pasta łososiowa w miseczkach z tortilli


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

(odc.047) lekka pasta łososiowa w miseczkach z tortilli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ szklanki gładkiego twarożku

500 g wędzonego łososia

1 łyżka posiekanego koperku

sok z 1 cytryny

świeżo mielony pieprz

kawałki koperkowych gałązek do przybrania

6 miękkich tortilli

3 łyżki oliwy

 

 

Przygotowanie:


Zmieszaj składniki pasty łososiowej w malakserze. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Wytnij z tortilli kółka o średnicy 7 cm, posmaruj je oliwą za pomocą pędzla, włóż do foremek do mufinek i piecz przez 10-15 min, aż będą chrupkie. Odstaw do ostygnięcia. Napełnij foliową torebkę pastą łososiową, odetnij rożek i nałóż pastę do miseczek. Ozdobione koperkowymi gałązkami porcje ustaw na półmisku.

powrót

Podobne przepisy

Amerykański dressing z sera pleśniowego
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Sos z porów i grzybów
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Sos maślany beurre blanc
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasta z cieciorki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.