Michael  Smith

(odc.046) salsa z grillowanej kukurydzy i czerwonej cebuli


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

(odc.046) salsa z grillowanej kukurydzy i czerwonej cebuli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki oliwy

4 kolby kukurydzy

1 czerwona cebula

pokrojona na grube plastry

2 pomidory

bez skórki

posiekane

skórka i sok z 2 limonek

garść liści kolendry

posiekanych

1 chili

posiekana

1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozpal grill. Posmaruj oliwą kolby kukurydzy i plastry cebuli, dopraw solą i pieprzem. Ułóż warzywa na ruszcie i piecz, aż będą miejscami ciemnobrązowe, a cebula zmięknie. Posiekaj plastry cebuli i włóż do dużej miski. Okrój ziarno kukurydzy i dodaj do kukurydzy razem z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszaj, podawaj np. z burgerami jagnięcymi.

powrót

Podobne przepisy

Sos butterscotch
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Salsa z mango
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Salsa mexicana
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pasty
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
Sos jogurtowy na dwa sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.