Orzeszki do piwa

Orzeszki do piwa
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.46)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 4 szklanki mieszanki orzechów
  • białko 1 jajka
  • 1 czubata łyżka ziarnistej musztardy
  • 2 łyżki cukru
  • ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Lekko ubij białko z przyprawami i dokładnie wymieszaj z orzechami. Rozłóż mieszaninę na blasze do pieczenia. Piecz 15 min, aż orzechy uprażą się na lekko brązowy kolor.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA