Michael  Smith

(odc.046) burgery jagnięce


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

(odc.046) burgery jagnięce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżka oliwy

500 g mielonej jagnięciny (np. z łopatki)

1 mała cebula

drobno posiekana

1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

sól i pieprz

4 pełnoziarniste kajzerki

 

 

Przygotowanie:


Zmieszaj mięso z cebulą i przyprawami. Podziel na 4 części i uformuj płaskie burgery. Ułóż je na talerzu i wstaw do lodówki, żeby nieco stężały. Rozgrzej grill i smaż burgery – po 6 min. z każdej strony. Podawaj w przekrojonych kajzerkach, z musztardą i salsą z grillowanej kukurydzy i czerwonej cebuli.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.