Burgery jagnięce

Burgery jagnięce
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.46)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy
  • 500 g mielonej jagnięciny (np. z łopatki)
  • 1 mała cebula
  • drobno posiekana
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • sól i pieprz
  • 4 pełnoziarniste kajzerki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmieszaj mięso z cebulą i przyprawami. Podziel na 4 części i uformuj płaskie burgery. Ułóż je na talerzu i wstaw do lodówki, żeby nieco stężały. Rozgrzej grill i smaż burgery – po 6 min. z każdej strony. Podawaj w przekrojonych kajzerkach, z musztardą i salsą z grillowanej kukurydzy i czerwonej cebuli.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA