Ratatuja

Ratatuja
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.45)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej średni rondel na dużym ogniu. Dodaj oliwę i cebulę. Gdy się zezłoci, dodaj czosnek. Podsmaż mieszając, a następnie dodaj pomidory, bakłażana, paprykę, cukinię i oregano. Dopraw solą i pieprzem i gotuj pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie (ok. 20 min).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA