Michael  Smith

(odc.045) rapini z brązowym masłem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.045) rapini z brązowym masłem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

60 g masła

skórka i sok z 1 cytryny

1 pęk liści rapini (kapusty polnej)

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Na dużej patelni roztop masło i podgrzewaj, aż zacznie brązowieć. Kiedy będzie miało orzechowy kolor, wlej sok cytrynowy i dodaj pokrojone rapini i skórkę z cytryny. Wymieszaj, dolej odrobinę wody. Gotuj ok. 10 min pod przykryciem.

powrót

Podobne przepisy

Szaszłyki z warzyw
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Sałatka jarzynowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska, Kuchnia rosyjska
Kuskus z warzywami cebulowymi
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.