Michael  Smith

(odc.042) sałatka ziemniaczana z tuńczykiem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.042) sałatka ziemniaczana z tuńczykiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg drobnych młodych ziemniaków

przekrojonych na połówki

1 kg zielonej fasolki szparagowej

bez szypułek

1 szklanka oliwek kalamata

½ szklanki oliwy

1 czubata łyżeczka musztardy diżońskiej

skórka i sok z 2 cytryn

225 g steku z tuńczyka

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Ugotuj ziemniaki do miękkości (ok. 10 min), a fasolkę szparagową zblanszuj w małej ilości wrzątku, żeby była intensywnie zielona i lekko chrupiąca. Zmieszaj ziemniaki z fasolką, oliwkami, oliwą, musztardą oraz skórką i sokiem z cytryny i dopraw do smaku solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Natrzyj stek z tuńczyka solą i pieprzem z obu stron i smaż po 2 minuty z każdej strony. Pokrój tuńczyka na plastry i ułóż na sałatce.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z fenkułu z pieczarkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z pomidorów
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka z zielonej papai
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.