Michael  Smith

(odc.038) jabłka z nadzieniem wieprzowym


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

(odc.038) jabłka z nadzieniem wieprzowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Wykorzystaj pozostałe nadzienie z kotletów schabowych z nadzieniem jabłkowym.



4 aromatyczne jabłka (np. cortlandy)



Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Odetnij szczyty jabłek i zachowaj. Wyjmij łyżką większość miąższu. Napełnij je nadzieniem z białej kiełbasy i jabłek, przykryj odciętymi szczytami i piecz przez 20 min, aż jabłka zmiękną, a nadzienie będzie gorące.



© Michael Smith



powrót

Podobne przepisy

Kasza jaglana na śniadanie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Racuchy z kwiatów bzu paula rankina
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Ciasto na naleśniki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Masa kajmakowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Croque Monsieur
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.