Michael  Smith

(odc.038) jabłka z nadzieniem wieprzowym


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

(odc.038) jabłka z nadzieniem wieprzowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Wykorzystaj pozostałe nadzienie z kotletów schabowych z nadzieniem jabłkowym.



4 aromatyczne jabłka (np. cortlandy)



Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Odetnij szczyty jabłek i zachowaj. Wyjmij łyżką większość miąższu. Napełnij je nadzieniem z białej kiełbasy i jabłek, przykryj odciętymi szczytami i piecz przez 20 min, aż jabłka zmiękną, a nadzienie będzie gorące.



© Michael Smith



powrót

Podobne przepisy

Japońskie kulki jaglane z komosą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Chutney z kolendry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Cukinia nadziewana brązowym ryżem i soczewicą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 47)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Cukierki z tataraku
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Chińskie naleśniki
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Gnocchi z ricottą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.