Michael  Smith

(odc.036) sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i koperkiem


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.036) sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i koperkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg młodych ziemniaków

pokrojonych w ćwiartki

2 czubate łyżki ukwaszonej śmietany

skórka i sok z 1 cytryny

1 łyżka kaparów

10 plastrów wędzonego łososia

3 dymki

posiekane

1 pęczek świeżego koperku

posiekanego

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Ugotuj ziemniaki, aż będą miękkie (ok. 7 min od zagotowania). Wymieszaj śmietanę ze skórką i sokiem z cytryny oraz kaparami. Dodaj ziemniaki, kawałki łososia, dymkę i koperek. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.

powrót

Podobne przepisy

Szaszłyczki z tuńczyka z szarmulą
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Dorada bellavista
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.