Michael  Smith

(odc.035) mule w rieslingu


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.35)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.035) mule w rieslingu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki Rieslinga

1 łyżka musztardy diżońskiej

2 cebule

posiekane

2 ząbki czosnku

posiekane

2,5 kg muli

umytych

oczyszczonych i przebranych

2 szklanki młodziutkiego szpinaku

 

 

Przygotowanie:


Wlej wino do dużego garnka, dodaj musztardę, cebulę i czosnek, wymieszaj. Na koniec dodaj mule. Postaw na dużym ogniu i przykryj bardzo dobrze dopasowaną pokrywką. Gotuj, bez odkrywania, przez jakieś 5 minut, aż muszle się pootwierają. Obierz mule, skorupki wyrzuć, a mięso odstaw na bok. Odrzuć wszystkie nieotarte mule. Przecedź bulion do czystego garnka. Podgrzej go i dodaj z powrotem mięso muli. Kiedy już będzie ciepłe, dodaj szpinak i mieszaj, aż zmięknie. Podawaj w szerokich miskach z grzankami.

powrót

Podobne przepisy

(odc.15)krewetki w ognistym sosie
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Krewetki w soli i pieprzu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Ryż z owocami morza i sosem pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Smażone przegrzebki zawijane w szynkę parmeńską
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Homar z ostrym sosem saté
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.