Michael  Smith

(odc.034) pieczone nadziewane ziemniaki


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.34)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.034) pieczone nadziewane ziemniaki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 dużych ziemniaków do pieczenia

6 plasterków boczku

pokrojonych na kawałki i podsmażonych (tłuszcz odlej na inną okazję)

4 dymki

drobno posiekane

1 szklanka pokruszonego niebieskiego sera

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Piecz ziemniaki w temperaturze 200°C przez jakieś 45 minut, aż będą miękkie. Odstaw, żeby ostygły.
Obetnij czubek każdego ziemniaka (z dłuższej strony) wydrąż miąższ. Wymieszaj miąższ z boczkiem, dymką i serem. Dopraw do smaku i rozgnieć. Napełnij masą wydrążone ziemniaki. Rozłóż na blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut, aż ser się roztopi, a ziemniaki będą gorące.

powrót

Podobne przepisy

(odc.02)pure z fasoli z sardelami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fit batoniki z płatków i orzechów
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Namy z warzywami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ryż z mlekiem kokosowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Groszek z endywią
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.