Michael  Smith

(odc.034) domowy chrzan


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.34)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.034) domowy chrzan
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałek korzenia chrzanu

ocet jabłkowy

cukier

sól

 

 

Przygotowanie:


Żeby ujarzmić intensywny aromat chrzanu, po prostu obierz korzeń i wrzuć go do malaksera. Zmiksuj, aż będzie drobno posiekany, dodaj tyle octu jabłkowego, żeby powstała rzadka pasta. Dodaj kilka łyżek cukru, żeby zrównoważyć smak. Dopraw solą. Zapnij pas i spróbuj. Ale nie martw się początkową mocą. Jak wiele najlepszych rzeczy, chrzan z wiekiem łagodnieje.

powrót

Podobne przepisy

Konfitura morelowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pomidory suszone marynowane w oliwie
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Marynowany czosnek
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Skórki kandyzowane
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Konfitura z cebuli
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.