Michael  Smith

(odc.034) domowy chrzan


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.34)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.034) domowy chrzan
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałek korzenia chrzanu

ocet jabłkowy

cukier

sól

 

 

Przygotowanie:


Żeby ujarzmić intensywny aromat chrzanu, po prostu obierz korzeń i wrzuć go do malaksera. Zmiksuj, aż będzie drobno posiekany, dodaj tyle octu jabłkowego, żeby powstała rzadka pasta. Dodaj kilka łyżek cukru, żeby zrównoważyć smak. Dopraw solą. Zapnij pas i spróbuj. Ale nie martw się początkową mocą. Jak wiele najlepszych rzeczy, chrzan z wiekiem łagodnieje.

powrót

Podobne przepisy

Chutney ze świeżych i suszonych pomidorów
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia brytyjska
Gruszki w syropie waniliowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Powidła śliwkowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Czosnek marynowany w oliwie
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Papryka faszerowana fetą
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Ogórki małosolne
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.