Michael  Smith

(odc.032) pudding chlebowy


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

(odc.032) pudding chlebowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 szklanki mleka

3 jajka

¾ szklanki brązowego cukru

1 łyżeczka mielonego kardamonu

½ łyżeczki mielonego cynamonu

1 łyżka ekstraktu waniliowego

1 bochenek czerstwawego chleba

pokrojony w kostkę i podpieczony

1 szklanka rodzynek

2 łyżki grubego cukru

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj mleko, jajka, brązowy cukier, przyprawy i ekstrakt waniliowy. Dodaj podpieczony chleb i rodzynki. Przelej do naczynia do zapiekania i posyp z wierzchu grubym cukrem. Wstaw do piekarnika i piecz przez 30-45 minut, aż jajka się zetną, a wierzch będzie złoto-brązowy.

powrót

Podobne przepisy

Krem zabaione aromatyzowany winem recioto i kulkami melona
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding imbirowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska, Kuchnia brytyjska
Zabaione z owocami leśnymi
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sikarni – jogurtowy deser z pistacjami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding z brązowego ryżu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.