łosoś w garnuszku

łosoś w garnuszku
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.30)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 szklanki soku pomarańczowego
  • 1 czerwona cebula
  • posiekana
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 filety z łososia (po ok.175g)
  • bez skóry
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wlej sok pomarańczowy do niedużego rondla i doprowadź do wrzenia. Dodaj cebulę, oliwę, oraz kapary i gotuj na wolnym ogniu przez jakieś 5 minut, aż płyn zredukuje się do połowy. Dodaj łososia i dopraw solą i pieprzem. Przykryj szczelną przykrywką i gotuj przez kolejne 5 minut. Pamiętaj, żeby nie podnosić przez ten czas pokrywki, bo łosoś będzie się tak naprawdę gotował na parze.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA