Michael  Smith

(odc.030) chipsy jabłkowe


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.30)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.030) chipsy jabłkowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

1 szklanka wody

1 szklanka cukru

1 całe jabłko, pokrojone w poprzek w cienkie plasterki





Przygtowanie

Zagotuj wodę z cukrem, nie mieszaj. Kiedy cukier się zupełnie rozpuści pogotuj jeszcze 5 minut, zdejmij z ognia i odstaw, aż ostygnie. Włóż do powstałego syropu plasterki jabłka. Mocz co najmniej godzinę, a najlepiej przez całą noc. Rozgrzej piekarnik do 160°C. Odcedź jabłka i rozłóż na wyłożonej pergaminem do pieczenia blasze. Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut, aż zrobią się brązowawe.

Odstaw, żeby ostygły. Kiedy będą zimne, zrobią się bardziej chrupiące.





© Michael Smith

powrót

Podobne przepisy

Puszysty omlet z serem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Cream tea z mąki orkiszowej
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Plastry bakłażana
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki pod oscypkiem z żurawiną
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska
Carottes vichy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

stanislawmatoga

postów: 1

06.01.2011 20:12

CYTUJ

czipsy

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.