Michael  Smith

(odc.030) chipsy jabłkowe


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.30)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.030) chipsy jabłkowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

1 szklanka wody

1 szklanka cukru

1 całe jabłko, pokrojone w poprzek w cienkie plasterki





Przygtowanie

Zagotuj wodę z cukrem, nie mieszaj. Kiedy cukier się zupełnie rozpuści pogotuj jeszcze 5 minut, zdejmij z ognia i odstaw, aż ostygnie. Włóż do powstałego syropu plasterki jabłka. Mocz co najmniej godzinę, a najlepiej przez całą noc. Rozgrzej piekarnik do 160°C. Odcedź jabłka i rozłóż na wyłożonej pergaminem do pieczenia blasze. Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut, aż zrobią się brązowawe.

Odstaw, żeby ostygły. Kiedy będą zimne, zrobią się bardziej chrupiące.





© Michael Smith

powrót

Podobne przepisy

Batoniki muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Quesadilla z grillowanymi cebulkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Miętowy kuskus
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Racuchy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tapasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

stanislawmatoga

postów: 1

06.01.2011 20:12

CYTUJ

czipsy

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.