Sophie Grigson

(odc.03) pasta z oliwek i kaparów


Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.03) pasta z oliwek i kaparów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

miseczka wydrylowanych

czarnych oliwek

kilka łyżeczek kaparów

kilka anchois

sok z cytryny

oliwa

kilka posiekanych ząbków czosnku

łyżeczka posiekanego tymianku

 

 

Przygotowanie:


Składniki miksujemy w blenderze tak, by zostały wyczuwalne drobinki oliwek. Sos można trzymać w lodówce przynajmniej tydzień, zalany warstewką oliwy.

powrót

Podobne przepisy

Krem z marchewki z czarnuszką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Piklowane buraki
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.009) tapenada z suszonych pomidorów
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Salsa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.