Nadziewane francuskie tosty

Nadziewane francuskie tosty
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.29)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W blenderze, lub malakserze zmiksuj serek i dżem na gładka masę. Pokrój chleb na 6 grubych kromek, w każdej z nich wytnij kieszonkę. Roztrzep mleko i jajka. Nasyp płatki owsiane do miski. Do kieszonki w każdej kromce nałóż po 2 łyżki masy serowo-pomarańczowej. Zanurz kromki chleba z obu stron w masie jajecznej, a potem, również z obu stron, w płatkach owsianych. Postaw dużą patelnię na średnim ogniu i rozgrzej na niej oliwę i masło. Smaż tosty, aż zrobią się złocisto-brązowe, odwróć na drugą stronę i usmaż podobnie. Podawaj z sosem z borówek amerykańskich i syropu klonowego (patrz: oddzielny przepis)

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA