Sałatka z salsą

Sałatka z salsą
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.28)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 pszenne tortille
  • pokrojone w cienkie paski
  • 1 sałata rzymska
  • liście porwane na nieduże kawałki
  • 1 pomidor
  • pokrojony na kawałki
  • 2 awokado
  • obrane i pokrojone na kawałki
  • 1 czerwona cebula
  • pokrojone w cienkie półplasterki
  • ½ szklanki startego cheddara
  • ½ szklanki gotowego sosu „salsa”
  • 1 szklanka liści kolendry
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozłóż tortille na pergaminie do pieczenia i wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C, aż będą złoto-brązowe i chrupiące. Wymieszaj w misce na sałatkę sałatę, pomidora, awokado, cebulę, ser, salsę i kolendrę. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Posyp podpieczoną tortillą i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA