Michael  Smith

(odc.028) sałatka z salsą


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

(odc.028) sałatka z salsą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 pszenne tortille

pokrojone w cienkie paski

1 sałata rzymska

liście porwane na nieduże kawałki

1 pomidor

pokrojony na kawałki

2 awokado

obrane i pokrojone na kawałki

1 czerwona cebula

pokrojone w cienkie półplasterki

½ szklanki startego cheddara

½ szklanki gotowego sosu „salsa”

1 szklanka liści kolendry

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozłóż tortille na pergaminie do pieczenia i wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C, aż będą złoto-brązowe i chrupiące. Wymieszaj w misce na sałatkę sałatę, pomidora, awokado, cebulę, ser, salsę i kolendrę. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Posyp podpieczoną tortillą i podawaj.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.