Michael  Smith

(odc.028) najłatwiejsza brukselka


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

(odc.028) najłatwiejsza brukselka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g mrożonej brukselki

1 cebula

posiekana

2 łyżki oliwy z oliwek

1 szklanka suszonych pomidorów

posiekanych

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Wrzuć brukselkę, cebulę i oliwę do dużego rondla, dodaj jakiś ½ cm wody na dno. Przykryj szczelną pokrywką i wstaw na średni ogień. Gotuj przez 10-15 minut, aż brukselka będzie miękka i jasno zielona. Dodaj suszone pomidory, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj od razu.

powrót

Podobne przepisy

Pan Bagnat – kanapka nicejska
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Krokiety z pieczarkami, boczkiem i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Carottes vichy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kotleciki z kaszy gryczanej
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Gruszki z czarną porzeczką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.