Michael  Smith

(odc.026) brązowy ryż z soczewicą


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

(odc.026) brązowy ryż z soczewicą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ szklanki brązowego ryżu

½ szklanki zielonej soczewicy

2 szklanki wody

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Wrzuć ryż do niedużego garnka, zalej wodę i posól. Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez 15 minut. Dodaj soczewicę i gotuj przez kolejne 30 minut, aż ryż i soczewica będą miękkie. Odcedź i dopraw do smaku solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Paratha z ostrym ziemniaczanym farszem
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Szparagi po polsku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.31)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.