Michael  Smith

(odc.020) pełna energii zupa wegetariańska


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

(odc.020) pełna energii zupa wegetariańska
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki oliwy z oliwek

3 marchewki

pokrojone w kostkę

2 łodygi selera naciowego

pokrojone w kostkę

2 cebule

pokrojone w kostkę

2 l bulionu warzywnego

½ szklanka brązowego ryżu

½ szklanki zielonej soczewicy

1 szklanka mrożonej kukurydzy

1 szklanka mrożonego groszku

1 pęczek natki pietruszki

posiekany

 

 

Przygotowanie:


Wstaw duży garnek na średni ogień i rozgrzej w nim oliwę. Wrzuć marchewkę, selera naciowego i cebulę i podsmaż przez 5 minut, aż zmiękną. Dodaj bulion i delikatnie doprowadź do wrzenia. Dodaj ryż i soczewicę i gotuj na wolnym ogniu jakieś 30 minut, aż zmiękną. W tym momencie możesz od razu dokończyć i podać zupę, albo odstawić ją i dokończyć kilka godzin później, a nawet następnego dnia. Tuż przed podaniem podgrzej zupę i wrzuć kukurydzę, groszek i natkę. Podgrzej, aż warzywa będą ciepłe. Dopraw do smaku solą i pieprzem i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Chłodnik z melona z bezikami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z serem i gruszką
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa nic z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Tajska zupa kokosowa z kurczakiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chowder z łososiem i kukurydzą
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.