Marynowana czerwona cebula

Marynowana czerwona cebula
Oceń przepis:
178 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • 2 duże czerwone cebule
  • pokrojona w jak najcieńsze półplasterki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka czerwonego octu winnego
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włóż cieniutkie plasterki cebuli do słoika, upchnij je jak najściślej. Wymieszaj ocet z cukrem w małym rondlu, dopraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia i zalej gorącym płynem cebulę. Odstaw żeby ostygło i wstaw do lodówki. Można jeść już następnego dnia, ale im dłużej postoi, tym będzie lepsze. Jednak nie trzymaj tego dłużej niż miesiąc.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA