Jacques Pépin

(odc.02)tymbaliki z wędzonego łososia


Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

(odc.02)tymbaliki z wędzonego łososia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku

około 8 łyżek miękkiego koziego sera

4 duże plastry wędzonego łososia (około 180 g)

przekrojonych na połowę

8 bardzo cienkich plasterków czerwonej cebuli

8 bardzo cienkich plasterków obranego jabłka

około 1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Składniki ułożyć w czterech szklanych naczyniach o pojemności trzech czwartych szklanki, w następującej kolejności: szczypiorek, następnie 1 łyżka koziego sera. Przykryć połową plastra wędzonego łososia, a na rybę położyć jeden plasterek cebuli oraz jeden plasterek jabłka. Posypać czarnym pieprzem i przycisnąć drugą połową plastra łososia. Nałożyć następną łyżkę sera, raz jeszcze przykryć plasterkiem cebuli i plasterkiem jabłka. Dokończyć tymbalik szczyptą czarnego pieprzu. Okleić naczynia folią spożywczą i wstawić do lodówki, aż do czasu podania.

powrót

Podobne przepisy

Ceviche z pstrąga i słodkie ziemniaki
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia peruwiańska
Solony dorsz po neapolitańsku
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Biała zupa rybna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa rybna z chińskim selerem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Halibut na parze w sosie pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.