Sałatka ogórkowo-miętowa z azjatyckim dressingiem

Sałatka ogórkowo-miętowa z azjatyckim dressingiem
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska
Ilość osób:
4

Przygotowanie:

Sałatka
1 spory ogórek, pokrojony w cienkie plasterki
1 czerwona cebula, pokrojona w cienkie półplasterki
garść liści świeżej mięty

Dressing
1 szklanka octu ryżowego
2 łyżki tajskiego sosu chili z czosnkiem
2 łyżki cukru
sól

Przygotowanie
Przygotuj dressing. Wymieszaj trzepaczką w misce wszystkie składniki. Wymieszaj ogórek, czerwoną cebulę i miętę w innej misce, dodaj trochę dressingu i wymieszaj.


© Michael Smith

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA