Michael  Smith

(odc.014) tosty z anchois


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.014) tosty z anchois
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

 

½ bagietki

pokrojona pod kątem na kromki o grubości ok. 1 cm

1 puszeczka filetów z anchois

½ kostki miękkiego masła

¼ szklanki liści natki pietruszki

sok i skórka starta z 1 cytryny

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 160°C. Rozłóż plasterki bagietki na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Wstaw do piekarnika na jakieś 15 minut, aż będą złocisto-brązowe. Zmiksuj w malakserze na gładką masę anchois, masło, natkę pietruszki, sok i skórkę z cytryny. Przełóż szpatułką do małej miseczki. Posmaruj smakowym masłem tosty i wstaw do piekarnika na kolejne 10 minut. Podawaj od razu.

powrót

Podobne przepisy

Namy z warzywami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pieczony pasternak z glazurą z syropu klonowego i musztardy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Bób z szynką i sherry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Paluszki jarzynowe z dipem jogurtowo-ziołowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.