Pierś z kaczki w musztardzie pełnoziarnistej z gnocchi

Pierś z kaczki w musztardzie pełnoziarnistej z gnocchi
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj tymianek, musztardę i sos sojowy w torebce strunowej. Wrzuć do niej piersi kaczki i natrzyj je dokładnie przyprawami. Wstaw torebkę do lodówki na 30 minut. Następnie wyjmij piersi z torebki i natnij skórę pod kątem, co jakieś 2,5 cm. Obróć piersi o 90° i znowu natnij pod tym samym kątem. W ten sposób powstanie ładna kratka, a piesi się nie skurczą w czasie smażenia. Postaw patelnie na sporym ogniu i mocno rozgrzej. Połóż na niej piersi, skórą do dołu. Smaż przez jakieś 10 minut, a następnie odwróć i smaż przez 3-5 minut. Piersi powinny być średnio wysmażone. Pozwól odpocząć z 15 minut w ciepłym miejscu, żeby soki równomiernie rozeszły się po mięsie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA