Michael  Smith

(odc.011) sałatka z pieczonych ziemniaków


Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.011) sałatka z pieczonych ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4-5 grubych plastrów boczku

pociętych wszerz na paski

około 20 młodych czerwonych ziemniaków

przekrojonych na pół

garść liści natki pietruszki

kilka kopiastych łyżek kaparów

1 kopiasta łyżka musztardy pełnoziarnistej

chlust czerwonego octu winnego

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200°C. Włóż boczek na dużą patelnię i nalej troszkę wody. Postaw patelnię na średni ogień. Kiedy woda wyparuje i boczek zacznie się zrumieniać, zmniejsz trochę ogień. Smaż, aż boczek będzie usmażony i chrupiący. Odle

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.