Michael  Smith

(odc.011) sałatka z pieczonych ziemniaków


Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.011) sałatka z pieczonych ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4-5 grubych plastrów boczku

pociętych wszerz na paski

około 20 młodych czerwonych ziemniaków

przekrojonych na pół

garść liści natki pietruszki

kilka kopiastych łyżek kaparów

1 kopiasta łyżka musztardy pełnoziarnistej

chlust czerwonego octu winnego

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200°C. Włóż boczek na dużą patelnię i nalej troszkę wody. Postaw patelnię na średni ogień. Kiedy woda wyparuje i boczek zacznie się zrumieniać, zmniejsz trochę ogień. Smaż, aż boczek będzie usmażony i chrupiący. Odle

powrót

Podobne przepisy

Polska surówka z kalafiora
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sałatka cezara
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z marchwi
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia żydowska
Sałatka z zielonego mango z suszonymi rybkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sałatka z ogórka i fety
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.