Michael  Smith

(odc.010) pieczony comber jagnięcy z kośćmi w musztardowej panierce z sosem zinfandel


Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

(odc.010) pieczony comber jagnięcy z kośćmi w musztardowej panierce z sosem zinfandel
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 combry jagnięce z kośćmi

oczyszczone (zachowaj okrawki)

gruba sól i świeżo zmielony czarny pieprz

3 łyżki oliwy z oliwek

1 szklanka Zinfandela lub innego wyrazistego czerwonego wina jak Shiraz (Syrah) lub Cabernet

1 szklanka bulionu z kurczaka lub wołowego

3 liście laurowe

1 pęczek estragonu

posiekany

1 żółtko

4 łyżki musztardy pełnoziarnistej

1 szklanka grubej

świeżej bułki tartej

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 200°C. Dopraw mięso grubą solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu. Dodaj oliwę i combry (mięsem do dołu) i porządnie obsmaż mięso. Nie chodzi o to, żeby usmażyć mięso, tylko, żeby zrumienić wierzch i dodać wspaniałego, karmelowego aromatu, co będzie niemożliwe po nałożeniu panierki. Przewróć combry i obsmaż też od strony kości. Zdejmij combry z patelni i odłóż na bok.

powrót

Podobne przepisy

Chili woźnicy
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Saltimbocca
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Amerykańskie śniadanie
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Pieczona szynka w glazurze
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne

skomentuj przepis

#kasiawua

13.05.2012 18:43


wwa

CYTUJ

Mmm..kuchnia francuska wydaję się być w Polsce trochę jakby zapomniana kosztem innych..Mi dużo ciekawych i dobrych produktów udało się odkryć dzięki Lidlowi.Tak się szczęśliwie składa że od jutra także tydzień francuski w Lidl!!!Sery,tarty,ślimaki,croissanty...mmm,byle do jutra.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.