Curtis Stone

(odc.01) smażony filet ze złocicy z bok choi i majonezem chili


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

(odc.01) smażony filet ze złocicy z bok choi i majonezem chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety złocicy

olej roślinny do smażenia na głębokim tłuszczu

plus 2 łyżki do obsmażania

skrobia kukurydziana do obtoczenia filetów

1 posiekany ząbek czosnku

3-4 pokrojone główki bok choi

1 duża marchewka

drobno starta

 

 

Przygotowanie:


W misce wymieszaj wszystkie składniki marynaty. Wrzuć filety z ryby i pozostaw na co najmniej godzinę. W woku rozgrzej olej do smażenia na głębokim tłuszczu do bardzo wysokiej temperatury. Dokładnie obtocz filety w skrobi kukurydzianej. Następnie włóż do rozgrzanego oleju i smaż aż uzyskają złoty kolor. Wyjmij i odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Do czystego woka wlej 2 łyżki oleju i rozgrzej. Dodaj czosnek i posiekane bok choi. Smaż przez 30 sekund aż zmięknie, następnie dodaj marchewkę. Smaż przez kolejną minutę potem wyciągnij warzywa łyżką cedzakową. Ułóż bok choi i marchewkę na środku dużego talerza. Na górze połóż filety z ryby i polej dookoła majonezem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.