Mieszanka serów na słodko

Mieszanka serów na słodko
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 500 g różnych gatunków sera
  • (Lubię mieszaninę gloucester
  • fety
  • serów pleśniowych
  • goudy i sera gruyere)
  • ⅓ szklanki pestek dyni
  • ⅓ szklanki ciemnych rodzynków
  • ⅓ szklanki miodu
  • 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • ¾ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
  • sól
  • w razie potrzeby
  • około 30 cienkich krakersów pszennych
  • około 30 liści mięty

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sery pokroić na kostkę o boku 1 cm lub pokruszyć do miski. Pestki dyni, od czasu do czasu mieszając, obrumienić na patelni przez 3-4 minuty na średnio ostrym ogniu. Przełożyć do serów. Dodać rodzynki, miód, sok z limonki i pieprz. Wymieszać, sprawdzić smak, w razie potrzeby dosolić (niektóre sery są bardzo słone).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA