Curtis Stone

(odc.01) mango i liczi z cytrynowym sorbetem


Przepis z programu Kolacja jak z pudełeczka (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

(odc.01) mango i liczi z cytrynowym sorbetem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 duże mango

12 obranych owoców lychee

gałązka mięty do przybrania

sorbet cytrynowy (do podania)

 

 

Przygotowanie:


Do rondla wlej wszystkie składniki syropu, umieść na średnim ogniu i mocno podgrzej (nie doprowadzaj do wrzenia). Włóż mango do syropu i przykryj pergaminem. Gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut, przekręcając od czasu do czasu. Dodaj lychee i gotuj przez kolejne 10 minut. Zdejmij rondel z ognia i pozostaw do wystudzenia. Wyciągnij owoce z syropu. Obierz mango, pokrój w plastry, podawaj z sorbetem cytrynowym, przybrane gałązką mięty.

powrót

Podobne przepisy

Galaretka marchewkowa
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania wegańskie
Galaretka hibiskusowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Lody waniliowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.19)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Eton Mess
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Tort Pawłowej
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.