Grillowany udziec jagnięcy

Grillowany udziec jagnięcy
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc. 9)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozpal ognisko z drzewa liściastego. Nie używaj drzewa iglastego, ponieważ zawiera ono żywice, które produkują dym, który nadaje potrawom bardzo nieprzyjemny posmak. Najlepiej użyć aromatycznego drewna z drzew owocowych, na przykład jabłoni czy czereśni. Pozwało, żeby drewno wypaliło się i został sam żar. Ustaw nad nim kratkę. Możesz też rozpalić grill zwykły, albo i gazowy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA