Kuskus

Kuskus
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 szklanka lekko osolonego wrzątku
  • 1 szklanka suszonych pomidorów
  • posiekanych
  • 1 szklanka kuskusu
  • garść natki pietruszki
  • poszatkowanej
  • sok i skórka starta z ½ cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • szczypta soli i pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wlej wodę do garnka, dodaj suszone pomidory. Ponownie doprowadź do wrzenia. Wyłącz ogień, wsyp kuskus i zamieszaj. Przykryj i odstaw na 10 minut, żeby kuskus mógł wchłonąć wodę. Kiedy kuskus będzie już miękki dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Można podawać od razu, ale następnego dnia będzie nawet smaczniejszy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA