Michael  Smith

(odc.003) kuskus


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

(odc.003) kuskus
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka lekko osolonego wrzątku

1 szklanka suszonych pomidorów

posiekanych

1 szklanka kuskusu

garść natki pietruszki

poszatkowanej

sok i skórka starta z ½ cytryny

2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

szczypta soli i pieprzu

 

 

Przygotowanie:


Wlej wodę do garnka, dodaj suszone pomidory. Ponownie doprowadź do wrzenia. Wyłącz ogień, wsyp kuskus i zamieszaj. Przykryj i odstaw na 10 minut, żeby kuskus mógł wchłonąć wodę. Kiedy kuskus będzie już miękki dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Można podawać od razu, ale następnego dnia będzie nawet smaczniejszy.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekana cebula z winegretem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Patatas bravas
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Namy z warzywami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Maślana kapusta włoska
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#ked

26.04.2012 13:29


CYTUJ

Powyżej podano przepis na kaszkę błyskawiczną, a nie kuskus z prawdziwego zdarzenia, którego przygotowanie trwa zwykle kilka godzin, wymaga kunsztu kucharskiego, znajomości przepisu i odpowiednich do jego gotowania ( a właściwie parowania) naczyń.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.