Michael  Smith

(odc.001) gorąca czekolada


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje

(odc.001) gorąca czekolada
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka mleka

1 czubata łyżeczka kakao w proszku

1 czubata łyżeczka brązowego cukru

garść wiórków czekolady

kilka kropel ekstraktu waniliowego

malutka szczypta pieprzu kajeńskiego

 

 

Przygotowanie:


Przelej składniki do małego rondelka i wymieszaj dokładnie. Podgrzewaj na wolnym ogniu aż zaczną pojawiać się delikatne bąbelki. Nie doprowadzaj do wrzenia. Zdejmij z ognia i roztrzep trzepaczką, żeby zrobiło się trochę piany. Przelej do kubka i pij od razu.

powrót

Podobne przepisy

Gorąca czekolada
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kawa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Marokańska herbata z kardamomem
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Piwo jabłkowo-imbirowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Arbuz z wódką
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Lemoniada
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

#PoczątkującaGospodyni

04.12.2011 10:39


Koszalin

CYTUJ

Przepis pyszny, natychmiast wypróbowałam. Dla mojej młodszej siostry zmodyfikowałam lekko przepis, dodając kropelkę olejku migdałowego, zamiast waniliowego, a na wierzchu kładąc piankę. Teraz nie daje mi spokoju, bo chce jeszcze ;)
Pozdrawiam serdecznie!

#Magda Gessler

09.10.2011 19:41


Warszawa

CYTUJ

Przepis wydaję się być smaczny. Dziwi mnie to ze dodaje sie do tego kilka kropel ekstraktu z wanilii.

Pozdrawiam
Magda Gessler;)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.